Search


  Advanced Search
 
 »  Home  »  Sfaturi medicale !  »  In caz de diaree !
In caz de diaree !
By CONSTANTIN TITUS CRISTIAN | Published  08/13/2008 | Sfaturi medicale ! | Rating:
In caz de diaree !
Buna Cristi,
 Asa cum ti-am promis iti trimit datele cerute:
-diagnosticul corect al diareei necesita un examen coproparazitologic si foarte important o coprocultura!  Acestea necesita o recoltare de materii fecale in recipiente sterile -coprocultor- cumparate de la farmacia umana.Probele se pot lucra la Institutul Pasteur, Calea Giulesti 333, sect 6, tel. 220.69.20, Departamentul epidemiologie si diagnostic.
Giardia si E .coli  se evidentiaza numai la coprocultura, necesita coloranti speciali, tratamentul este diferit. Maya a avut ambele, Giardia am tratat-o cu flagyl( metronidazol) ca la copii 5 zile 1-1,5 cp/zi -fctie de greutate- cu repetare la 10 zile si apoi din nou coprocultura. Nici un antiparazitar uzual nu merge pe giardia/coli. Pana sa am rezultatul coproculturii -in infestare masiva cu Giardia !!!-  am crezut ca are si o intoleranta la gluten-sunt catei care au la un component din cerealele ce intra in compozitia hranei uscate- in Romania exista acum boabe gluten-free for pupies - mancare canadiana superpremium ACANA. , o perioada i-am dat si eu Mayei.
Asa cum ti-am spus Maya este un catel super, foarte curat si ascultator, invata cu placere, e foarte frumoasa si s-a dezvoltat foarte bine. E prietena cu porcusorii si ii plac copiii.
Iti trimit cateva poze facute cand a implinit 5 luni- deja stie sa mearga la pas, aporteaza obiectele, executa comenzile uzuale " sezi, culcat, pe loc, " cred ca are un miros foarte bun si o sa incerc sa-i dezvolt aceste aptitudini .
O sa-ti mai trimit poze, sper sa va placa si voua.
G.DASCALU
How would you rate the quality of this article?
1 2 3 4 5
Poor Excellent
Add comment
Comments