Canisa de Lupi Albi, ciobanesc alb elvetian,ciobanesc americano canadian,ciobanesc german alb - http://lup-alb.ro
Libertatea (09 noiembrie 2008)
http://lup-alb.ro/articles/146/1/Libertatea-(09-noiembrie-2008)
By CONSTANTIN TITUS CRISTIAN
Published on 11/10/2008
 

Bart, Ronny, Cherokee, Florida, Ita, Sonia şi Sue sunt şapte lupi albi cum rar pot fi văzuţi.

Această rasă a început să fie înmulţită în Europa acum 20 de ani,

iar Cristian Constantin din Bucureşti este singurul crescător din România.

Cei trei masculi, Bart, Ronny si Cherokee au in jur de patru ani si sunt nedespartiti de femelele Sonia (7 ani), Florida (2 ani), Ita si Sue (1 an si jumatate). Impreuna consuma peste 10 kg de mancare pe zi, iar viitorii lor pui sunt vanduti chiar si inai

Rasa lup alb este recunoscuta pentru frumusetea sa, dar si pentru docilitateRasa ciobănesc german de culoare albă - sau lup alb, cum i se spune în mod comun - îşi are rădăcinile în Europa.

În jurul anului 1933, rasa a fost interzisă de Hitler, din cauza culorii, care o dădea de gol în faţa inamicului.

Din această cauză a dispărut de pe continentul nostru, unde a fost readusă abia la începutul anilor ’80, în Elveţia.

În acest moment, în Europa există doar 30-40 de crescători de lupi albi şi, printre ei, se numără şi Cristian Constantin, din Bucureşti.

“M-am îndrăgostit de această rasă la prima vedere. Am adus câini din mai multe ţări europene şi am început să îi cresc şi să îi înmulţesc.

Fiecare îmi e foarte drag şi îi iubesc pe toţi pentru frumuseţea şi temperamentul lor extraordinar de docil, echilibrat şi devotat. Pentru mine e vorba de pasiune, nu trăiesc de pe urma puilor.

Pe primii i-am dat cadou, deşi mă costă cam 2.000-2.500 de euro un exemplar. Consider că rasa aceasta merită să se dezvolte şi în România şi fac tot posibilul să menţin standardul sus”, ne-a spus crescătorul.

Chiar dacă are o adevărată haită de lupi alături, Cristian nu se opreşte aici. El plănuieşte să mai aducă un mascul din Belgia, unul cu pedigri deosebit.

Ronny este unul dintre cei trei masculi care au invatat sa sara gardul dupa jucarii